AMUS 19. jula na Ilidži organizuje okrugli sto za autore

Objavljeno 10. July 2018

 

U organizaciji Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (“AMUS”), kao jedan od programskih sadržaja tradicionalnog festivala narodne muzike „Ilidža 2018”, dana 19. jula tekuće godine (četvrtak) sa početkom u 12:00 sati u Kongresnom centru Hotela Terme (sala br.4) na Ilidži biće održan okrugli sto na temu "The Show Must Go On - postavljanje temelja za snažno djelovanje AMUS-a u budućnosti".

Okrugli sto u organizaciji AMUS-a biće posvećen temama od značaja za podršku autorskom djelovanju u muzičkoj oblasti, zaštiti autorskih prava u aktuelnom i budućem djelovanju AMUS-a,  te s  akcentom na pojašnjenje prijedloga i izmjena postojećeg Statuta AMUS-a, unapređenju djelovanja i predstojećoj perspektivnoj putanji AMUS-a, kao i drugim aktuelnostima vezanim za ovu oblast.
 
U ime AMUS-a, obratiće se  Enver Šadinlija, član Upravnog odbora i doc.dr. Haris Hasić, stručnjak iz oblasti autorskog prava.

Pozivamo sve zainteresirane članove AMUS-a da nam se pridruže 19. jula 2018. godine u 12:00 sati u Kongresnom centru Hotela Terme (sala br.4) na Ilidži.