NAPOMENA: Spisak članova i članica AMUS-a se ažurira zadnji radni dan u mjesecu!

Pretraživač djela članova i članica AMUS-a na web stranici se ažurira zadnji petak u mjesecu!

MENU

AUTORSKE NOVINE

Autorske novine - APRIL

.

Zajednički projekat Muzičke produkcije BHRT-a i AMUS-a: Zemljo moja

Muzička produkcija BHRT u saradnji sa AMUS-om pokreće projekat koji nosi naziv „Zemljo moja“ po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena: Ambasadori ‎– Zemljo Moja/Budi s njom. Više saznajte! 

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu proglašen je 2008. godine i od tada se obilježava svakog 2. aprila sa ciljem podizanja svijesti o autizmu i problemima sa kojima se susreću osobe sa autizmom i njihove porodice. Više saznajte!

AMUS: Informacija za članstvo

Institut za intelektualno vlasništvo BIH nije odgovorio na postavljena pitanja AMUS –a. Naime, odredbom člana 21. stav 13. i stav 19. Statuta AMUS-a propisano je da će se broj, sastav, način rada i donošenje odluka biti uređen Poslovnikom o radu Skupštine. Više saznajte!

Poziv za izjašnjenje - elektronska Skupština

Poštujući mjere prevencije i naredbe nadležnih organa vlasti uslijed proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće, Upravni odbor AMUS-a danas saziva elektronsku sjednicu Skupštine AMUS-a. Više saznajte!

Muzika koja vam stiže na vrata

Trebaju vam žice za gitaru, planirate vrijeme u izolaciji iskoristiti za učenje novog instrumenta ili želite nekome uljepšati dan originalnim muzičkim poklonom? Više saznajte!

CISAC i UNESCO: ResiliArt debata

Predsjednik CISAC-a i veleposlanik dobre volje, Jean-Michel Jarre vodi novu globalnu debatu o uticaju COVID-19 na kulturu i stvaraoce, ali i radnjama koje su potrebne za prevazilaženje štetnih posljedica. Govoreći o „ResiliArtu“, virtualnoj debati koju su organizovali UNESCO i CISAC, a koja je zakazana za 15. april 2020. godine, Jarre je danas uputio poziv globalnoj kreativnoj zajednici i vladama zemalja da se pridruže raspravi. Više saznajte!

Svjetski dan umjetnosti

Svjetski dan umjetnosti, dan kojim se potiče razvoj, širenje i uživanje u umjetnosti, proglašen je na 40. zasjedanju Generalne konferencije UNESCO-a 2019. godine. Više saznajte!

Najznačajniji bh. autori potvrdili izbor organa upravljanja AMUS-a izabranih na Skupštini 23.10.2019. godine

Uspješno je okončana elektronska Skupština AMUS-a na kojoj su članovi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine potvrdili usvajanje svih potrebnih dokumenata za daljnji neometan rad AMUS-a, ali i potvrdili izbor organa upravljanja AMUS-a. Više saznajte!

Online verzija pjesme: Travnik, to je moj grad

U danima kada svi osjećamo koliko nam nedostaju svakodnevni rituali, večernja šetnja gradom, odlazak kod prijatelja, odlazak u pozorište, koncerti i slično, ovom pjesmom se želi unijeti vedrina u svakodnevni život. Više saznajte!

Obavijest članstvu AMUS-a

„Zahvaljujem svim članovima AMUS-a na dosadašnjoj podršci i pozdravljam novo rukovodstvo Udruženja autora, muzičkih stvaralaca koje će, nakon današnje sjednice, nastaviti predano raditi na ostvarenju svih ciljeva Udruženja. Sa zadovoljstvom prepuštam, potvrđenom Upravnom odboru, rukovodstvo.“, rekao je Davor Sučić. Više saznajte!

AMUS uputio molbu Institutu za intelektualno vlasništvo BiH

Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH dostavila je danas Institutu za intelektualno vlasništvo BiH svu dokumentaciju vezanu za elektronsku Skupštinu, što uključuje potvrđene odluke i zapisnike sa nedavno održane elektronske sjednice Skupštine AMUS-a. Više saznajte!

Podrška Mahiru Sulejmanoviću

Kao posljedica interaktivne komunikacije koju Stručna služba AMUS-a konstantno vodi sa CISAC-om, poslan je Izvještaj o kolektivnom ostvarivanju autorskih muzičkih prava u BiH Svjetskoj konfederaciji autorskih društava. Više saznajte!

Grupa EUPHORIA: Rock album

Prvi album bosanskohercegovačke grupe Euphoria razveselit će sve ljubitelje žestoke rock svirke. Album s trinaest pjesama rezultat je njihovog upornog rada proteklih godina. Više saznajte!

MPBHRT i AMUS: Remake Zemljo moja

Muzička produkcija BHRT je u saradnji sa AMUS-om drugog aprila 2020. godine pokrenula projekat koji nosi naziv „Zemljo moja“ po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena. Tim povodom je objavljen poziv sve autore, muzičke stvaraoce da se pridruže  projektu i muzikom šire pozitivnu energiju. Više saznajte!

Svjetski dan intelektualnog vlasništva 2020. - Zelena budućnost

Stvaranje staze do zelene budućnosti je moderni imperativ. Svi sudjelujemo u ovom izazovu i svako od njih ima ulogu u  izgradnji budućnosti kakvu želimo. Više saznajte!

Otvoreno pismo ministru Josipu Grubeši

Vašoj cijenjenoj pažnji predočavamo činjenicu da su članovi, koji su svojim glasom potvrdili izbor organa upravljanja izglasanih u oktobru 2019. godine, nosioci gotovo cjelokupnog domaćeg muzičkog repertoara zaštićenog kod AMUS-a, te ujedno i gotovo 100% nosioci cjelokupnog muzičkog repertoara koji zastupa AMUS. Od ukupnog domaćeg repertoara autori koji su se odazvali su autori 42.203 djela bosanskohercegovačkog muzičkog repertoara. Više saznajte!

AMUS iz Fonda za kulturne i socijalne namjene osigurao pomoć autorima

Nakon što je 18.04.2020. godine na elektronskoj Skupštini, potvrđen izbor organa upravljanja izglasanih u oktobru 2019. godine, članovi Upravnog odbora AMUS-a su danas održali prvu sjednicu Upravnog odbora na kojoj su razmatrani svi zahtjevi autora za socijalnu i zdravstvenu pomoć. Više saznajte!

AMUS se ponovo obraća Vijeću ministara BiH

AMUS  je danas, ponovo, uputio zahtjev za davanje smjernica Ministarstvu pravde BiH za postupanje u vanrednoj situaciji na način da izvrši upis predsjednika, potpredsjednika i organa upravljanja Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS-a). Više saznajte!

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS

  • Skenderpašina 1
  • 71 000 Sarajevo,
  • Bosna i Hercegovina
  • Tel.: +387 33 20 56 00
  • Tel.: +387 33 25 53 00
  • Fax.: +387 33 21 82 58
  • www.amus.ba
  • strucnasluzba@amus.ba
  • PODRUŽNICA BANJA LUKA
  • Ivana Franje Jukića broj 11 (TC Vidović)
  • 78 000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina
  • Tel/Fax: +387 51 21 74 77
  • PODRUŽNICA MOSTAR
  • Kneza Branimira 6
  • 88 000 Mostar, Bosna i Hercegovina
  • Tel/Fax: +387 36 32 20 22